Uitsluiting Fiorentina

De tuchtcommissie van de Europese Voetbal Unie (UEFA) heeft het Italiaanse Fiorentina uitgesloten van het toernooi om de UEFA Cup. De straf werd opgelegd wegens het 'vuurwerk-incident' in de rust van de return voor de tweede ronde, afgelopen dinsdag in Salerno tegen Grasshoppers.

Toen de spelers voor de pauze van het veld gingen, kwam een vuurwerkbom neer in de buurt van de vierde official, de Belg Philippe Flament. Deze raakte aan knie en hals gewond en moest naar een ziekenhuis worden vervoerd. Later in de week arresteerde de Italiaanse politie de vermoedelijke dader. Op het moment van het incident stond Fiorentina met 2-1 voor. De Italianen hadden het eerste duel in Zwitserland met 2-0 gewonnen. Grasshoppers mag nu in de derde ronde uitkomen tegen Bordeaux. Tot 11 november heeft Fiorentina de gelegenheid in beroep te gaan. (SID)