TUSSEN DE SCHERMEN

Artdirector ofwel decorontwerper Annet Nederveld en haar assistent Stijn Severijn lopen de net opgeleverde set van de soap Goudkust na, het kantoor van zakenman Henri van Cloppenburg. Deze set is door Nederveld bedacht en als altijd zorgde ze grotendeels voor de rekwisieten, iets wat normaal aan rekwisiteurs wordt overgelaten. Ze wil hiermee 'de sfeer en de geur aangeven'.

Voor het kantoor zocht ze bijvoorbeeld kersenhouten wanden uit en een strakke tafel waardoor 'het iets wegheeft van een Amerikaans concern'. Behalve met Goudkust houdt ze zich ook bezig met Goede Tijden Slechte Tijden.

De inrichting van deze soap is volgens Nederveld totaal anders dan Goudkust die er realistisch en mooi moet uitzien. “GTST is een strip' vindt ze, en heeft weinig met de werkelijkheid te maken. “Een kantoor is hier roze geschilderd en de vloer heeft een zebrapad.' Nederveld gaat zich waarschijnlijk ook bezighouden met het uiterlijk van de nieuwe 'late night soap' Westenwind die nog op tv moet komen. Ze zit inmiddels zo'n twintig jaar in het vak en zegt niet per definitie trendy of mooi te werken. Waar het volgens haar meer om gaat is dat 'een personage met een set wordt uitgediept'.