Privatisering France Telecom begonnen

De Franse regering heeft zaterdag besloten de gedeeltelijke privatisering van France Telecom weer op te pakken. Vandaag is de verkoop van de aandelen begonnen, waarmee de overheid haar belang vermindert van 75 tot 62 procent. Een maand geleden werd de verkoop opgeschort gezien de malaise op de effectenbeurzen.

De financiele crises in de wereld zijn aan het wegebben en de privatisering kan nu wel doorgaan, zo zei de Franse minister van Financien, Dominique Strauss-Kahn, in het afgelopen weekeinde. Volgens hem zal het overheidsbelang niet nog verder worden verkleind. De verkoop van de aandelen levert naar schatting 45 miljard franc (14,8 miljard gulden) op. Drie procent van de te verkopen aandelen is bestemd voor het personeel van France Telecom en 2 procent voor partner Deutsche Telekom. (AFP)