Opium radio.

Acteur Helmert Woudenberg praat over zijn solostuk De Hel. Verder artistiek directeur Ed Wubbe over het Scapino Ballet en componist Elmer Schonberger over zijn boek De Kunst van het Kruitverschieten. Radio 1 20.01-22.00u.

De verbeelding. Deel twee in een serie over moderne Chinese literatuur en proza uit Taiwan en Hongkong. Radio 5, 21.00-21.40u.

De avonden. Na tienen het gesproken uitzicht van regisseur Peter te Nuyl en aandacht voor het ontstaan en het nut van het Nationale Volkslied. Verder het laatste deel van een serie over moraliteit in het postmoderne tijdperk en ten slotte de soul van zangeres Kim Weston. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Portret de 43-jarige Els Jetten die ondanks haar ziekte van Crohn (ontsteking van het spijsverteringskanaal) als schaapherder werkt. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.