Kritiek op Van Gaal, tweede verlies binnen week voor Barcelona

De aanhang van Barcelona begint zich te roeren. Na de ontluisterende thuisnederlaag in de Champions League tegen Bayern Munchen verloor de ploeg van Louis van Gaal gisteravond ook in de competitie. Drie minuten voor tijd stond 'Barca' door Rivaldo nog met 1-0 voor tegen Oviedo. De 17-jarige Braziliaanse debutant Pinto en Moller bezorgden de thuisclub echter toch nog de verrassende winst. Barcelona staat nu vierde en de socio's zijn ontevreden. Ze hekelen vooral de taktiek van Van Gaal.

In Spanje is ook enige beroering ontstaan over Winston Bogarde. De speler van Barcelona, die hersteld van zijn zware beenblessure, zou volgens de Madrileense sportkrant As spoorloos zijn. Zelfs Barcelona zou al geruime tijd niets meer hebben gehoord van de verdediger. “Wij willen met hem praten, maar niemand weet waar hij is', zou vice-voorzitter Gaspart hebben gezegd. Bogarde heeft toestemming gekregen om in Amsterdam te revalideren.

Ook met Real Madrid gaat het niet bijster goed. De ploeg van de jarige Guus Hiddink kwam tegen het kleine Alaves niet verder dan 1-1. De Europees kampioen mocht nog blij zijn met het punt. Seedorf redde onder meer twee keer op de lijn. Real staat op de tweede plaats met een punt achterstand op Mallorca dat moeizaam met 1-0 van degradatiekandidaat Villareal.