FC Zwolle in ban van gevecht

Het bestuur van voetbalclub FC Zwolle hoopt deze week trainer Jan Everse en speler Jan Gerver met elkaar te verzoenen. Gerver en Everse raakten enkele weken geleden op de training slaags, waarna de voetballer zich ziek meldde. Gerver zit naar verluidt thuis met een blauw oog en enkele gebroken tanden.

Bij monde van zijn zaakwaarnemer Theo van Seggelen van de VVCS liet Gerver weten zijn contract te willen ontbinden. Directeur Jeroen Bijl van FC Zwolle verwacht dat het niet eenvoudig zal worden om de partijen in een gesprek tot elkaar te brengen.

Dit is een slechte zaak voor FC Zwolle.

Bijl: “Het is inderdaad geen reclame voor de club. Als de kranten bol staan van een handgemeen tussen een speler en een trainer, gaat dat ten koste van FC Zwolle.'

Met welke intentie begint FC Zwolle aan het gesprek?

“Met de bedoeling om Gerver voor de club te behouden. We spreken toch over een speler met kwaliteiten. Bovendien is het zo dat niet FC Zwolle, maar trainer Everse een probleem met Gerver heeft. Jan heeft nog een contract voor twee jaar, we doen hem dus absoluut niet even snel van de hand.'

Gervers zaakwaarnemer, Theo van Seggelen van de VVCS wist te melden dat zijn client met onmiddellijke ingang de club wilde verlaten.

“Dat vond ik een domme uitspraak van Van Seggelen. Zoiets moet hij in een gesprek met FC Zwolle zeggen. Nu verspreidt hij dat nieuws via de media, dat is niet verstandig. Van Seggelen heeft zijn mond voorbij gepraat.'

Ook Jan Everse heeft zich in kranten geuit over de affaire.

“Wat Everse zei was niet zo bezwaarlijk. Als hij meldt dat er 'in de beste families' wat gebeurt, dan heeft hij gelijk. FC Zwolle is een familie, en af en toe zal er best eens wat misgaan. Laten we ons concentreren op de positieve zaken.'

En die zijn?

“Het aantrekken van een nieuwe spits bijvoorbeeld. We zijn enorm blij met Martijn Abbenhues van FC Twente.'