Dure Britse supermarkten onder vuur

De Britse supermarkten liggen onder vuur omdat zij veel te veel vragen voor hun producten. Vele voedingsartikelen die aangeprezen worden als koopjes, blijken tot 60 procent meer te kosten dan waarvoor de winkelketens ze hebben ingekocht.

De marges die de grote supermarkten boven op de inkoopprijs leggen waren tot nu toe een goed bewaard geheim. Maar de leveranciers, die zich steeds meer zorgen maken over de macht van de ketens bij de inkoop, hebben besloten het verschil bekend te maken tussen de prijzen die zij vragen en wat de consument uiteindelijk moet betalen. The Sunday Times voert een campagne tegen de hoge prijzen die mensen moeten betalen voor etenswaren. Uit onderzoek van de krant is gebleken dat de Britse supermarkten hun klanten gemiddeld 40 procent meer laten betalen dan de consumenten in de rest van Europa en de VS. (ANP)