Dj Rap

DJ Rap ; Learning Curve

De Engelse Charissa Saverio was een jonge aankomende advocate, tot haar leven werd gered door een dj. Vanaf dat moment was ze rijp voor de raves draaitafels en, in het verlengde daarvan, de opnamestudio. Als 'Dj Rap' heeft ze nu haar debuut-cd uitgebracht, Learning Curve, met daarop de weerslag van haar voorkeur voor verschillende muzikale genres. Ze draait als dj drum 'n' bass, maar evengoed ambient of big beats.

Haar eigen plaat werd een overzicht van stromingen in de hedendaagse dansmuziek. Ze zingt Madonna-achtig (licht en hijgerig), laat de drum 'n' bass-drums daveren en de big beat-gitaren gemeen gieren. De abstractie overheerst op een ambient-achtige manier. Maar afgezien van deze referenties aan bestaande stromingen, probeert Dj Rap duidelijk een eigen stijl te ontwikkelen. Ze zoekt een combinatie van drum 'n' bass met zang. Nu doet Reprazent of 4Hero dat ook, maar bij die groepen ligt de zang meestal als een Fremdkorper over de instrumentatie heen gedrapeerd terwijl Dj Rap haar vocalen probeert te integreren.

Niet dat dat altijd lukt. In sommige nummers gaan de twee elementen ieder hun eigen weg, wat een wezenloos effect geeft. Maar als ze er wel in slaagt, is het resultaat verrassend. Zoals de sluipende spanning van een nummer als Bad Behaviour - waar de zang als het ware verstopt zit tussen de schrapende beats en doffe synthesizerdeuntjes.

    • Hester Carvalho