Ceteco-winkels in getroffen regio open

Het handelshuis Ceteco, dat honderden winkels bezit in de zwaar getroffen Centraal-Amerikaanse regio, heeft weinig materiele schade geleden. Ondanks de orkaan Mitch zijn de meeste winkels gewoon open, zei een woordvoerder van het handelshuis vanochtend.

“De materiele schade valt erg mee. De meeste winkels zijn in bedrijf', zegt hij. Wat de gevolgen voor de omzet zijn, is echter “niet in te schatten'. In Centraal-Amerika werkten vorig jaar 3.546 mensen voor Ceteco, die goed waren voor een omzet van 384,2 miljoen gulden. ING Barings heeft Ceteco inmiddels op de verkooplijst gezet. Het advies werd verlaagd van houden naar verkopen. De analist tekent aan dat het handelshuis een groot deel van de omzet (zo'n 28 procent) uit de zwaar getroffen regio haalt. Ceteco bezit winkels in Honduras, Guatamala, Nicaragua, El Salvador en Costa Rica. (ANP)