Steffi Graf rijkste sportster aller tijden

Steffi Graf is sinds gistermiddag half vier de rijkste sportvrouw aller tijden. Op dat moment sloeg de Duitse tennisster haar laatste bal tegen Anne-Gaelle Sidot in de kwartfinale van het toernooi in Leipzig.

De overwinning met 7-5 en 6-3 bracht het totale prijzengeld in de carriere van Graf op 20.348.992 dollar. Ze verbeterde daarmee het record van voormalig topspeelster Martina Navratilova, die tennissend zo'n 4.000 dollar minder bij elkaar sloeg. ,Het geld is niet belangrijk', was de eerste reactie van Graf “Het gaat om de sport, om het winnen, en niet om het geld.'

Graf speelde tegen Sidot de 975ste partij uit haar profloopbaan. Daarbij ging het 860 keer goed en stapte ze als winnares van de baan. Na een lange periode van blessureleed is Graf inmiddels naar de 22ste plaats op de wereldranglijst gezakt. Maar de veterane is vastberaden om weer terug aan de top te komen en heeft haar concurrentes duidelijk gemaakt dat ze nog lang niet wil stoppen. “Tennis is mijn leven. Ik kan nog niet zonder dat heerlijke gevoel dat je hebt als je staat te spelen. Toen ik geblesseerd was, realiseerde ik me pas hoe veel ik van dit spel houd.'

Met haar plaats bij de laatste vier in Leipzig is Graf hard op weg naar haar 105ste toernooizege. Ze won het evenement in de voormalige DDR al vier keer en verloor daar nog nooit een partij. (SID, Reuters)