SELECTIE RADIO Zondag

De andere wereld van zondagmorgen. Onder meer een gesprek met generaal buiten dienst H. van de Graaf over zijn missie voor de Verenigde Naties in Albanie om kleine wapens in te ruilen voor ontwikkelingshulp. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Na de column van de Indisch-Nederlandse schrijfster Paula Gomes een gesprek met Michel van Hulten, oud-staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat in het kabinet Den Uyl over de besluitvorming rond de bouw van de stormvloedkering in de Oosterschelde. Tevens aandacht voor het feit dat 80 jaar geleden het neutrale Nederland een broeinest was van spionage en om 11.25 uur het vierde deel van de vijfdelige serie over het alledaagse leven binnen de BVD. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-Journaal. Gesprek met de minister van Volksgezondheid Els Borst over de op handen zijnde veranderingen in de gezondheidszorg, bezuinigingen op de geneesmiddelen en over de rol en positie van D66 in het tweede paarse kabinet. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Gesprek met schrijver en dichter Jules Deelder die een stuk over het leven van trompettist Chet Baker schreef dat afgelopen vrijdag in Rotterdam in premiere is gegaan. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. O.a. een gesprek met beeldend kunstenaar Jan Sierhuis over zijn leven en werk, met actrice Olga Zuiderhoek en tot slot met cabaretier Kees Torn die momenteel in de theaters staat met zijn derde avondvullende programma. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

De tafel van Pam. Bespreking van het boek De Mens van Morgen, een speurtocht naar de Bonobo, een apensoort in Congo/Zaire, die als voorloper van de mens wordt beschouwd. Het boek werd geschreven door de Belgische bioloog en journalist Dirk Draulans. De auteur is te gast. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.