Schilder Aad Donker dood

De schilder Aad Donker is afgelopen week op 31-jarige leefttijd overleden in Leiden. Dat heeft de familie vrijdag bekendgemaakt. Aad Donker maakte samen met zijn broers Gijs en Justus deel uit van het collectief After Nature.

De schilders van After Nature schilderen naturalistisch in olie op linnen. Ze tonen op tentoonstellingen niet alleen hun beste werk, maar het hele creatieve proces dat daartoe heeft geleid.

De groep werd in 1989 opgericht door Bart Domburg, Jurriaan van Hall en Peter Klashorst. De broers kwamen er in 1991 bij. Ook Ernst Voss sloot zich aan. Het gezelschap had een groepsexpositie in 1992 in de Beurs van Berlage. In 1995 hadden de broers Donker een eigen expositie in galerie Kralingen in Rotterdam.

In het buitenland leken ze meer succes te hebben: ze exposeerden in galeries in New York, Los Angeles en Chicago.(ANP)