Politie voorkomt escalatie actie Franse boeren

De Franse politie heeft gisteren in de regio Rennes voorkomen dat Nederlandse vrachtwagenchauffeurs het slachtoffer werden van boerenacties. “Toen varkensboeren de chauffeurs bij de aflevering van vlees begonnen te jennen, greep de politie meteen in. Escalatie is zo voorkomen', liet de woordvoerder van de verladersorganisatie EVO weten.

EVO zag de actiedag met grote zorg tegemoet omdat de politie eerder niet snel genoeg had opgetreden tegen provocaties door boeren. Via de Nederlandse ambassade drong de verladersorganisatie aan op een effectiever optreden van de politie. De Franse boeren zijn gekrenkt door de voordurende daling van de vleesprijzen en eisen exportsubsidies van de Franse regering. De import van vlees veroorzaakt volgens hen de prijsval. (ANP)