P&O Nedlloyd krijgt vestiging in China

P&O Nedlloyd heeft de vergunning binnen voor het opzetten van een vestiging in de Chinese havenstad Shanghai, van waaruit zij containerdiensten kan gaan aanbieden naar het achterland.

De Nederlands-Britse vervoerder tracht ook vergunningen te krijgen voor vestigingen in andere havensteden. Daarbij moet worden gedacht aan plaatsen als Fuzhou (aan de oostkust, tegenover de noordpunt van Taiwan) en Quangzou, iets zuidelijker van deze stad.

Nedlloyd gaat in Sjanghai haar complete containerdiensten aanbieden, inclusief opslagactiviteiten. In veel gevallen wordt samengewerkt met Chinese partners. Nedlloyd verwacht veel van de activiteiten in China. Er is sprake van forse goederenstromen van dit land naar Europa en de VS, waardoor de vrachttarieven snel zijn opgelopen. Voor de vervoerders is dit een welkome ontwikkeling, want in omgekeerde richting is het kommer en kwel met de tarieven, omdat de import van Europese producten in Azie vrijwel is ingestort. (ANP)