Moordenares blijft gevangen

Een Britse rechter heeft gezegd dat het juridisch acceptabel is om Myra Hindley, een van de meest beruchte moordenaars in de Britse geschiedenis voor de rest van haar leven in de gevangenis te laten.

De uitspraak is een overwinning voor minister van Binnenlandse Zaken Jack Straw, die heeft geweigerd de 56-jarige Hindley in vrijheid te stellen. Hindley werd in 1966 samen met haar echtgenoot, Ian Bradly veroordeeld voor de brute moord op drie kinderen. Later bekende het paar dat de 'Moors Murderers' werd genoemd, de moord op nog twee kinderen. Hindley werd veroordeeld tot levenslang, met de bepaling dat ze niet eerder dan na dertig jaar zou mogen worden vrijgelaten. De regering Major schrapte in 1990 die bepaling en vond dat Hindley nooit meer vrij zou mogen komen. Straw is het daarmee eens. Volgens de advocaat van Hindley is het een aantasting van basisprincipes van de rechtspraak dat haar niet de hoop om nog eens vrij te komen in het vooruitzicht wordt gesteld. (AP )