Mitsubishi schrapt ook banen in Thailand

De Japanse autofabrikant Mitsubishi die gisteren al grootscheepse bezuinigingen aankondigde om uit de rode cijfers te komen, gaat ook in Thailand zijn personeelsbezetting met 1.200 van de 4.000 werknemers inkrimpen. Dat maakte president-directeur Katsuhiko Kawasoe gisteren in Tokio bekend.

Bij dochtermaatschappijen in Illinois en Californie worden 1.000 banen geschrapt. Mitsubishi hoopt zijn productiekosten tegen 2001 met 350 miljard yen (5,38 miljard gulden) te reduceren om weer winstgevend te worden, na miljardenverliezen als gevolg van de recessie in Japan en de financiele crisis in Azie die de verkopen hebben gedecimeerd. Het bedrijf zal ook het aantal modellen met 40 procent verminderen en twee fabrieken in Japan sluiten. “De economische situatie is zeer ernstig' aldus Kawasoe. “We moeten het uiterste doen om ze snel mogelijk weer winst te maken.' (AP)