Fiscus pakt houders coderekening aan

De Belastingdienst heeft 25 houders van zogeheten code-rekeningen een naheffing opgelegd van in totaal 52,5 miljoen gulden. Dat heeft een woordvoerster van staatssecretaris Vermeend (Financien) gisteravond bevestigd.

Zij wees er op dat de Mediagroep, die het nieuws via het RTL-journaal bekend maakte een procedure op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur is begonnen naar de vorderingen in dit onderzoek. Financien heeft in verband daarmee voorlopige mededelingen gedaan over de voortgang in deze beursfraude-affaire. De 25 hadden hadden de code- en nummerrekeningen in het buitenland. De inkomsten van de rekeninghouders werden verzwegen voor de fiscus. Dat is aan het licht gekomen bij de Operatie Clickfonds van Justitie. Tussen Justitie en de Belastingdienst is zeer recent een gedragscode overeengekomen die de FIOD meer vrijheid geeft.