Armando krijgt museum in kerk

Koningin Beatrix is dinsdagmiddag 8 december in de Elleboogkerk te Amersfoort aanwezig bij de opening van het daar gevestigde Armando Museum. Dit museum toont permanent een representatieve collectie kunstwerken van de beeldend kunstenaar, schrijver, musicus en film- en theatermaker Armando (1929). Daarnaast vinden regelmatig thematische tentoonstellingen plaats.

Het Armando Museum biedt een breed overzicht van het werk van Armando, waaronder schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, films muziek en theater.De openingstentoonstelling van het museum is getiteld De Verzameling. Het multidisciplinair karakter van het werk van Armando vormt de basis voor deze tentoonstelling.

De gemeente Amersfoort heeft twintig grote schilderijen van Armando en een sculptuur aangekocht. Deze kunstwerken vormen de kern van de collectie. Daarnaast is met de kunstenaar overeengekomen dat hij een belangrijk deel van zijn kunstwerken, inclusief de collectie manuscripten en registraties van TV- en filmprogramma's, nalaat aan de gemeente. (ANP)