Alanheri dieper in het rood

Alanheri (handel in vogelvoer, granen en peulvruchten) heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een verlies geleden van ruim 2,2 miljoen gulden, tegen een winst van 758.000 gulden over dezelfde periode 1997. De prijsdaling van granen in het derde kwartaal drukte Alanheri verder in de rode cijfers.

Bij de halfjaarcijfers ging de directie van het handelshuis er nog vanuit dat de graanprijzen weer zouden oppikken. Grote graanvoorraden in Noord-Amerika en Europa en de gedaalde waarde van de Zuid-Afrikaanse rand speelden Alanheri parten. Pas medio september trok de markt weer voorzichtig aan.Het herstel van de grondstoffenprijzen komt te laat om de verliezen van de eerste drie kwartalen goed te maken. Alanheri zag de omzet over de eerste negen maanden dalen tot 180 miljoen gulden. In 1997 was dat nog ruim 185 miljoen gulden. (ANP)