Wereldnieuws

Niet bekend

Eerder dit jaar werd Liam Gallagher in Australie gearresteerd wegens het slaan van een Britse rugzaktoerist. Zijn broer Noel Gallagher, ook lid van Oasis, liet deze week weten dat hij niet kan zingen en ook niet al te best gitaar speelt. “Ik ben gaan beseffen dat ik eigenlijk niet kan zingen', zei Noel Gallagher in een interview met het Engelse muziektijdschrift New Musical Expres. “Ook heb ik mezelf nooit beschouwd als een goede gitarist. Het komt erop neer dat ik bij de verschillende nummers altijd dezelfde gitaarsolo speel in de hoop dat niemand het merkt.'

VAL VAN PAARD - De Amerikaanse acteur Tommy Lee Jones bekend van films als The Fugitive en Men in Black is gewond geraakt door een val van een paard. Een week geleden werd hij tijdens het spelen van polo in Estancia Del Pueblo Viejo, Texas door zijn paard afgeworpen, over de kop van het beest heen. Jones verloor het bewustzijn en werd, indachtig het lot van de Amerikaanse acteur Christopher Reeve die na een val van een paard vanaf de nek verlamd bleef, voor onderzoek opgenomen in het Hermann ziekenhuis. Inmiddels heeft hij het hospitaal verlaten: Jones bleek bij nader onderzoek niet meer dan kneuzingen te hebben opgelopen.

Voor hij een loopbaan als acteur begon, studeerde Jones aan de Harvard University in Cambridge, waar hij een kamer deelde met de huidige vice-president van de Verenigde Staten, Al Gore.

NIET NAAR GEVANGENIS - De Amerikaan James Orr, de ex-vriend van de Amerikaanse actrice Farah Fawcett, hoeft niet naar de gevangenis. Fawcett, in Nederland vooral bekend van de tv-serie Charlie's Angels, was eerder dit jaar een rechtszaak tegen Orr begonnen, omdat deze haar tijdens een ruzie eerst zou hebben geslagen, vervolgens aan haar haar over het tuinpad gesleurd en ten slotte stevig bij de keel gegrepen.

Voor dergelijke vergrijpen kent de Californische wet ten hoogste een jaar gevangenisstraf maar Orr, die filmproducer van beroep is, werd door de rechter van Santa Monica, Californie veroordeeld tot een boete van slechts 500 dollar. Verder kreeg hij een proeftijd van drie jaar opgelegd.

SEXIEST MAN - De Amerikaanse acteur Harrison Ford is door het Amerikaanse tijdschrift People uitgeroepen tot 'sexiest nog levende man'. De 56-jarige acteur reageerde op zijn uitverkiezing met de woorden: “Ik voel me nooit sexy.' Ford is de dertiende man die door People tot sexiest zijn uitgeroepen. De Amerikanen John F. Kennedy, Brad Pitt, Denzel Washington en de Schot Sean Connery behoren tot Fords voorgangers.

VERWEKKER - De Amerikaanse trainer Carlos Leon, de verwekker van Lourdes Maria, de dochter van de Amerikaanse zangeres Madonna, is tevreden met zijn beperkte rol van part-time ouder. “Ik ben zeer trots op de relatie die ik met Madonna heb gehad', zei Carlos in het Amerikaanse tv-programma Inside Edition. “Maar ik ga verder met mijn leven. Lourdes is een mooi kind met een mooie naam die op haar moeder lijkt en haar moeder is een mooi mens.'

Carlos ontkende het hardnekkige gerucht dat hij 300.000 dollar zou hebben gekregen om na de geboorte van Lourdes te 'verdwijnen'.