Toch prijs voor Koeck en Bouhuys

De dramaschrijvers Mies Bouhuys en Paul Koeck krijgen eind deze maand alsnog de Hustinxprijs uitgereikt die hen in 1982 werd toegekend. Om nog steeds onbekende reden weigerde de schenker van de prijzen, de Maastrichtse industrieel George Hustinx, destijds zijn medewerking. De Hustinxstichting heeft nu besloten dit besluit terug te draaien en de prijzen van elk 6000 gulden alsnog uit te reiken.

De Hustinxprijs voor dramaschrijfkunst is dit jaar toegekend aan de scenarioschrijvers Gerard Soeteman en Paul Pourveur. De prijs wordt elke twee jaar gegeven aan een Nederlandse en Vlaamse dramaschrijver. Soeteman en Pourveur krijgen de prijs voor hun totale oeuvre.

Gerard Soeteman werd bekend met het schrijven van de scenario's voor films als Turks Fruit en Spetters, Pourveur schreef teksten voor radio, televisie en theater. De uitreiking vindt plaats op 28 november. (ANP)