Spice Girl wordt Assepoester; De plotselinge verandering van Geri Halliwell

Ze had de kortste minirokjes aan en vaak de grootste mond: Geri Halliwell de roodharige zangeres die in juni dit jaar de meidengroep de Spice Girls uit Engeland verliet, was altijd de brutaalste Spice Girl. Vorige week woensdag trad ze voor het eerst in haar eentje op, na haar breuk met de vier andere Spice Girls.

En de verandering was groot: in plaats van een brutale meid op hoge rode laklaarzen, met felrode lippen, woeste haren en een klein T-shirtje met de Britse vlag er op als jurkje aan, stond er een dame op het toneel, met lange blauwe baljurk aan, wijd als een klok en tot op de grond, met nauwelijks make-up op haar gezicht en keurig geborsteld haar. Ze leek wel een prinses: ze leek wel de betoverde Assepoester uit de Disney-tekenfilm.

Dat was natuurlijk geen toeval, want Geri speelde ook een beetje een prinses. Ze zong namelijk een verjaardagsliedje ('Happy Birthday') voor de Britse kroonprins, prins Charles, die vijftig jaar wordt en een groot feest gaf. Ze blies de prins een kushandje toe.

Volgens de Britse kranten zijn de beide jonge zoons van prins Charles en de vorig jaar omgekomen prinses Diana grote fan van de Spice Girls, vooral van ex-Spice Girl Geri. Wat dat betreft hebben beide jongens dezelfde smaak als de meeste jonge lezers van de Kinderpagina, want die kozen vorig jaar Geri als de populairste Spice Girl.

Geri heeft haar rode laklaarzen met torenhoge zolen verruild voor keurige schoenen - misschien wel hooggehakte glazen muiltjes, zoals Assepoester die droeg op de avond dat ze in de betoverde pompoen naar het paleis van de prins reed.

Geri heeft haar wilde kleren - en schoenen - uit haar Spice Girl-tijd op een veiling verkocht en het geld dat ze daarvoor kreeg heeft ze aan een fonds gegeven dat kinderen helpt die kanker hebben. De nieuwe Geri lijkt wel wat op prinses Diana, met haar mooie kleren en haar voorkeur om mee te doen aan hulpacties voor mensen in nood, schreef zondag de Britse krant The Independent.

Geri verschijnt inderdaad graag in sjieke kleren stijvol gekapt. Ze zet zich ook in voor de wereldvrede en de bestrijding van ziekte en honger in de wereld, want ze is net een 'goodwill-ambassadrice' van de Verenigde Naties geworden, de organisatie waarin de meeste landen van de wereld samenwerken. En ze gaat in haar eentje zingen en een plaat opnemen. Voor die soloplaat werkt ze overigens samen met de mannen die ook voor de Spice Girls liedjes schrijven, Paul Wilson en Andy Watkins.

De ex-Spice Girl, nu een 'nice girl' (een aardig, braaf meisje, zoals The Independent schreef) wil in vraaggesprekken weinig vertellen over haar breuk met de Spice Girls: ze wenst de overgebleven zangeressen al het beste. Twee van hen, Victoria (Posh Spice) en Mel B (Scary Spice) krijgen begin volgend jaar een baby. De andere Spice Girls hebben nog geen plannen in die richting: 'Ik ben zelf nog een baby, dus ik hoef nog geen baby' zei Emma Bunton (Baby Spice). Volgens Spice Girls-websites op Internet zijn er bij de Disney-filmstudio's in Hollywood plannen om een grote tekenfilm over de Spice Girls te maken. Dat is nog een overeenkomst tussen Geri en Assepoester: dat Disney een tekenfilm over ze maakt.

    • Paul Steenhuis