Scholieren molesteren buschauffeur

Een 50-jarige buschauffeur van de GADO in Groningen is gistermiddag door drie scholieren gemolesteerd, toen hij hen wilde aanspreken op baldadig gedrag.

Het drietal, twee jongens en een meisje van ongeveer vijftien jaar stapten in de stad Groningen luidruchtig in en wilden met de veiligheidshamer een busraam intikken. Toen de chauffeur de bus stilzette en hen vroeg hiermee te stoppen, begon het drietal hem te slaan, schoppen en bijten. De chauffeur liep bijtwonden op in arm en hand, een bloedneus en een kapotte bril. Hij kan zes tot acht weken niet werken. Een passagiers die hem te hulp schoot liep zelf letsel op. De chauffeur kon een van de daders, het 15-jarige meisje, aan de politie overdragen. De politie verwacht de twee anderen binnenkort aan te houden.