Radiospot Philips ontstemt Stemra

Buma/Stemra is verbolgen over het reclamespotje 'Make your own cd' waarmee Philips zijn cd-recorder aanprijst. Het elektronicaconcern suggereert volgens de auteursrechtenorganisatie ten onrechte dat consumenten cd's ongestraft kunnen kopieren. “Kopieren is niet verboden, maar alleen toegestaan voor eigen gebruik. Verkoop aan derden of het uitlenen van de schijfjes is echter verboden', meent een woordvoerder. De organisatie die zich onder meer inzet voor de rechten van componisten, tekstdichters en muziekuitgevers, vindt dat het elektronicaconcern die beperking in de reclameboodschap onvoldoende benadrukt.

Philips legt de aantijging naast zich neer. “Onze reclame is juridisch gezien niet fout', stelt een woordvoerster van het concern. “We wijzen de consument erop dat op de te kopieren cd's een copyright rust en dat de gekopieerde versie voor eigen gebruik is. Onze materialen voldoen aan alle copyright-voorwaarden.' Het is nog niet duidelijk of Buma/Stemra stappen tegen Philips neemt.