Mitsubishi blijft in rode cijfers

De Japanse autofabrikant Mitsubishi Motors zal ook dit boekjaar weer verlies lijden. Het negatieve nettoresultaat komt uit op 9 miljard yen (140 miljoen gulden), vergeleken met een verlies van 10,2 miljard yen vorig jaar, zo bericht het Japanse persbureau Kyodo. Het nettoverlies over het eerste halfjaar was 28,6 miljard. In dezelfde periode vorig jaar noteerde het concern een nettowinst van 8,6 miljard yen. Over het totale boekjaar, dat eind maart afloopt, zal de omzet 2.320 miljard yen bedragen.

Het concern, voor een derde eigenaar van NedCar in Born is wereldwijd aan het saneren. Zo is vandaag bekend gemaakt dat twee Japanse fabrieken worden gesloten, met een verlies van 560 banen. Bij vestigingen in de VS worden in de komende drie jaar 1.000 van de 5.400 banen geschrapt. (Redactie Economie)