Levi's sluit tijdelijk fabrieken in VS

Spijkerbroekenfabrikant Levi Strauss & Co zal tijdelijk zeven fabrieken sluiten in de Verenigde Staten. De Amerikaanse onderneming, die te lijden heeft onder forse concurrentie in de groeiende spijkerbroekenmarkt, sluit de fabrieken in december en januari. Het bedrijf heeft te weinig vraag om volop te blijven draaien en ziet geen heil in het opbouwen van voorraden.

De ruim 4.000 werknemers zullen een werkloosheidsuitkering ontvangen die 90 procent van hun salaris bedraagt. Levi's, een van de grootste producenten van merkkleding ter wereld, kampt momenteel met concurrentie van onder meer The Gap en Tommy Hilfiger. Het marktaandeel van Levi's zakte daardoor tot minder dan 17 procent. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat het in Europa vier fabrieken moest sluiten, waarvan drie in Belgie en een in Frankrijk. (AP)