Japanse banken samen

De twee grote Japanse banken Dai-Ichi Kangyo Bank en de Fuji Bank hebben vanochtend hun plannen tot een strategische alliantie bevestigd. Eerder was al bekend geworden dat de twee banken, beide behorende tot de tien grootste van Japan, samen een trust-bank zouden oprichten.

Als onderdeel van de alliantie gaan de twee (verzwakte) banken ook steun verlenen aan dochterbedrijf van Fuji dat in ernstige financiele problemen is geraakt. De bankensector in Japan is ernstig in problemen gekomen als gevolg van een groot aantal 'slechte' leningen. Ook het uitblijven van economische groei doet een aanslag op de conditie van de financiele sector.

Volgens een Japans dagblad vanochtend heeft de Sanwa Bank besloten om 20 procent van het binnenlandse netwerk en de helft van de vestigingen buiten Japan te sluiten. Mitsui Trust ziet zich gedwongen om 20 procent (3.000 medewerkers) van het personeelsbestand te ontslaan. (Reuters)