Felle kritiek werkgevers op minister Pronk

Minister Pronk van ruimtelijke ordening schuift besluiten over nieuwe bedrijfslocaties jaren vooruit. Hij scheept het bedrijfsleven in de regio's Leiden en Rotterdam af met overbodige studies naar de behoefte aan nieuwe bedrijfsterreinen.

Dat zei voorzitter I. van Woerden van de Hollandse Werkgeversvereniging (HWV), de vertegenwoordiger van VNO-NCW in Noord-en Zuid Holland gisteren.

Volgens Van Woerden heeft de Rotterdamse regio dringend behoefte aan een nieuwe bedrijvenlocatie in de Hoekse Waard. Pronk wil een nieuwe studie naar die behoefte, terwijl het probleem al zo vaak is onderzocht, menen de werkgevers. Leiden komt de komende jaren “in absolute ruimtenood', maar Pronk wil niet verder gaan dan een studie naar de mogelijke ontruiming van vliegveld Valkenburg na 2005. (ANP)