SELECTIE: MUZIEK; Erwin Schulhoff

Het Radio Kamerorkest speelt 8 nov 15u in het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg het Concert voor fluit, piano strijkorkest en hoorns, met fluitiste Eleonore Pameijer en pianist Sepp Grotenhuis als solisten. Verder op het programma muziek van Martin en Honegger.

Maderna

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt 6 en 7 nov 20u15 in De Doelen olv Gianandrea Noseda muziek van Bruno Maderna (Music of gaiety), Mozart (Pianoconcert KV 595 met Alexander Korsantia als solist en de Symfonie KV 199) en van Nino Rota (suite uit filmmuziek bij La Strada van Fellini).

Reizend Muziekgezelschap

Het Reizend Muziekgezelschap van violist Christiaan Bor en zijn internationale vriendenkring met o.a. de Zweedse pianisten Roland Pontinen, Steffan Scheja en Anders Kilstom, tourt door ons land met diverse programma's met kamermuziek en de premiere van het strijkkwartet van Ed de Boer. 8 nov 15u30 Concertzaal Middelburg; 11 en 19 nov 20u14 Muziekcentrum Vredenburg Utrecht; 12 nov 20u15 Singer Museum Laren; 13, 20 en 27 nov 20u30 Concertgebouw Amsterdam; 22 nov 14u30 De Doelen Rotterdam.

Studium Chorale

Het koor Studium Chorale brengt Duitstalige koormuziek uit de eerste helft van deze eeuw van Reda, Krenek, Hindemith en Eisler. 8 nov 12u De Maaspoort Venlo; 14 nov 20u Centrum Kunsten Eindhoven; 21 nov 20u15 Conservatorium Maastricht; 22 nov 14u30 Salviuskerkje Limbricht.

Music Meeting Nijmegen

Bij de 14e editie van dit driedaagse festival liggen de klemtonen op (Zuidelijk) Afrika en het Caraibisch gebied. 6 nov treden o.a. de Kaapverdische zangeres Cesaria Evora en The Black Spirits van Oliver Mtukudzi uit Zimbabwe op. 7 nov zijn er veertien acts, waaronder een vocal Meeting Africa (14u30), de Jamaicaanse gitarist Ernest Ranglin met groepsleden van Baaba Maal, zangeres Daude uit Brazilie en Waldemar Bastos & Grupo uit Angola. 8 nov vanaf 14u30 zijn o.a. percussionist Trilok Gurtu, de formidabele zangeres Busi Mhlongo en de eveneens uit Zuid Afrika afkomstige zang- en dansgroep Amapondo te horen.

Het festival wordt besloten met de 15-koppige Phase II Pan Groove steelband uit Trinidad. Aan de Meeting zijn in samenwerking met de SWING en 042 ook workshops en masterclasses van de diverse artiesten verbonden. 6 en 8 nov Stadsschouwburg, 7 nov De Vereeniging en de St. Jozefkerk Nijmegen.

Inl 024-3606720. Workshops en masterclasses: 072-5615649.

Geri Allen Trio

Op het laatste 'North Sea' speelde ze in het kwintet van trompettist en echtgenoot Wallace Rooney nu komt ze met haar eigen trio, pianiste Geri Allen. 8 nov BIMhuis Amsterdam.

Elton John

Is er leven na Candle In The Wind, de grootste hit en de vroomste tribute-song aller tijden? Jazeker, want Elton John schreef alweer een nieuwe ode aan een overleden vriendin op zijn naam in de vorm van Stand by your man ('Sometimes it's hard to be a woman...') op de cd Tammy Wynette Remembered. Komt zo'n altruistisch artiest nog wel aan zijn eigen artistieke carriere toe? We zullen zien of Elton er dit keer in slaagt een concert te voltooien zonder zijn bandleden uit te schelden, zoals vorige keer in volle Mozart-vermomming. 6 nov Ahoy Rotterdam.