Mensenrechten slecht in Tunesie

De situatie van de mensenrechten in Tunesie verslechtert, zo meldt Amnesty International in een gisteren uitgekomen rapport. Hoewel Tunesie zich inspant een ander beeld te schetsen, worden er volgens de internationale organisatie nog steeds mensenrechtenactivisten gemarteld. Tegelijk worden er steeds verfijndere methoden gebruikt om elk kritisch geluid, van welke zijde dan ook, te smoren. Amnesty spreekt dienaangaande van groeiende intolerantie voor alle politieke oppositie.

De Tunesische autoriteiten doen volgens Amnesty aan de andere kant hun uiterste best om de buitenwereld te misleiden, en hebben daartoe onder andere diverse organisaties voor de mensenrechten opgericht.

Amnesty stoort zich in het bijzonder aan de creatie van een website onder de naam www.amnesty-Tunesia.org., terwijl de toegang tot websites van Amnesty zelf en andere organisaties die informatie over de situatie van de mensenrechten in Tunesie bevatten, is geblokkeerd.