Hockeyploeg in finale, De Nooijer terug naar huis

Nederland speelt zondag de finale van het toernooi om de Champions Trophy. Doordat Duitsland vanochtend met 3-3 gelijkspeelde tegen Zuid-Korea, kan Nederland zich veroorloven morgen de laatste groepswedstrijd tegen Australie te verliezen.

Teun de Nooijer is vandaag wegens familieomstandigheden teruggekeerd naar Nederland. De nationale ploeg mag voor hem geen vervanger oproepen.

Als Nederland morgen van Australie wint, maken behalve Australie ook het gastland Pakistan en Zuid-Korea nog kans op een finaleplaats. Het doelsaldo geeft in dat geval de doorslag. Spanje was nog in de race om een finaleplaats, maar werd vanmorgen met 3-1 verslagen door het ongeslagen Australie. Nederland leed gisteren de eerste nederlaag door met 5-3 te verliezen van gastland Pakistan.