Hagemeyer breidt uit

Hagemeyer heeft in het buitenland een driedubbele slag geslagen. Het Nederlandse handelshuis maakte vanochtend drie overnames bekend die de omzet in het komende jaar met 430 miljoen gulden verhogen.

In Duitsland werd het bedrijf Bruck Elektrofachgrosshandel overgenomen. Deze elektrotechnische groothandel heeft een omzet van 250 miljoen gulden. Door de acquisitie komt het totaal aan verkopen van Hagemeyer in Duitsland op meer dan 2 miljard gulden.

In Oostenrijk breidt Hagemeyer zijn huidige aandeel (25 procent) in Schweitzer tot 100 procent uit. Deze distributeur van elektrotechnische materialen heeft een omzet van 140 miljoen gulden. Al in 1994 wilde het Nederlandse bedrijf dit bedrijf volledig overnemen maar pas nu is met de verkopende partij (Bank Austria) overeenstemming bereikt.

In Australie neemt Hagemeyer een belang van 75 procent in The Promotions Factory in Melbourne over. Dit bedrijf, met een omzet van 30 miljoen gulden, houdt zich bezig met marketing en distributie van cadeau-artikelen. Volgens het Naardense handelshuis zullen alle acquisities een positieve bijdrage aan de winst per aandeel leveren.

Hagemeyer heeft, met deze drie acquisities dit jaar meer dan 600 miljoen aan omzet overgenomen. Voor de financiering zegt het bedrijf voldoende interne middelen te hebben. Voor nieuwe acquisities kijkt het nu vooral naar Noord-Amerika.