Einde seizoen Krajicek

Richard Krajicek is gisteravond bij het tennistoernooi van Parijs geblesseerd aan de knie uitgevallen. Het seizoen is daarmee voor hem voorbij. “Ik laat me volgende week in Rotterdam opereren', was zijn zeer besliste reactie.

De Nederlander twijfelde zondag na zijn zege bij het Super-9-toernooi van Stuttgart nog of hij zou meedoen aan het officieuze wereldkampioenschap eind deze maand in Hannover. Hij had in die periode eigenlijk een operatie gepland aan de pijnlijke linkerknie. Uitstel van de operatie tot na het WK zou betekenen dat hij in januari het grandslamtoernooi van Melbourne moest missen. De nieuwe knieproblemen lieten hem geen keuze.

Krajicek, als elfde geplaatst, was gisteravond in Bercy een heel eind op weg naar de derde ronde. De partij tegen de Zwitser Marc Rosset was bijna binnen toen Krajicek, voor de elfde keer in zijn carriere, geblesseerd opgaf. Krajicek leidde met 4-6, 7-5 en 5-2.

De pijn was al eerder gekomen. “Ik kreeg al bij 4-4 in de tweede set last, bij een breakpoint. Ik had de partij misschien nog wel kunnen uitspelen maar dan was ik een dag later zeker niet meer in actie gekomen', lichtte Krajicek zijn'n besluit op te geven toe.