Eerste nederlaag volleybalsters

Het Nederlands team heeft vandaag bij het WK volleybal in Japan de eerste nederlaag geleden. De vrouwen van bondscoach Pierre Mathieu verloren in de laatste groepswedstrijd met 3-0 van het gastland. In de eerste twee sets ging de strijd nog redelijk gelijk op: 15-9 en 15-10. In de derde wonnen de Japanners overtuigend met 15-6.

Door het verlies tegen Japan eindigde Nederland als tweede in poule A. In de eerste wedstrijd van de kwartfinaleronde moet Nederland het zaterdag opnemen tegen Brazilie, dat tweede werd in groep C. Japan speelt tegen Rusland. De Europees kampioen eindigde als eerste in poule C. Peru plaatste zich in de groep van Nederland als derde voor de tweede ronde. De Zuid-Amerikaansen wonnen met 3-2 van Kenia. Peru ontmoet in de kwartfinaleronde de Dominicaanse Republiek. (ANP)