Dag van de lezer

Op het Ben Onderwegplein in Het Reispaleis wonen mensen uit allerlei landen. De bewoners van het plein komen bijvoorbeeld uit Suriname, uit Turkije, Marokko, Curacao of Indonesie. Op za 7 nov is 'De dag van de lezer' en daarom vertellen de pleinbewoners op die dag favoriete kinderverhalen uit hun land.

Het Reispaleis is te vinden in het Museum voor Volkenkunde in Rotterdam. Daar kunnen kinderen van 4 t/m 11 jaar tussen 11 en 17u terecht om te luisteren naar de verhalen. Ervoor of erna kunnen kinderen een avontuurlijke reis maken door Het Reispaleis. Soms worden verhalen niet verteld, maar uitgebeeld op voorwerpen. Zoals op de doeken die gemaakt zijn door de inwoners van het Indonesische eiland Sumba. De verhalen van die doeken kun je lezen op de tentoonstelling 'Geweven wereld: ikats van Sumba'. Op de 'Dag van de lezer' worden er rondleidingen gegeven om 14u en 15u.