Barcelona raakt verder achterop

FC Barcelona heeft de kansen in de Champions League niet langer in eigen hand. De Spaanse club met de grote Nederlandse kolonie voetballers en trainers verloor gisteravond thuis met 2-1 van Bayern Munchen. Barcelona heeft na vier van de zes groepsduels vier punten achterstand op Manchester United en drie op Bayern. Barcelona, dat twee weken eerder al met 1-0 van dezelfde tegenstander verloor, kwam na bijna een half uur door een strafschop van Giovanni op voorsprong. Na rust maakte Zickler gelijk, kort voor tijd zorgde Salihamidzic zelfs voor drie punten: 1-2.

Manchester United, nu koploper in groep D, werkte ook in de thuiswedstrijd tegen Brondby aan het doelsaldo, 5-0. In Denemarken hadden de Engelsen met 6-2 gewonnen. Croatia Zagreb behaalde in groep A de eerste overwinning in de Champions League. De Kroaten, in een groep met Ajax, versloegen FC Porto met 3-1.

In groep B kwam Juventus kwam op eigen veld met Athletic Bilbao niet verder dan 1-1. Daarmee mochten de Italianen niet eens klagen. Guerrero zette de Spanjaarden kort voor de pauze aan de leiding, Montero maakte halverwege de tweede helft met een verre kopbal gelijk. In groep C kwam Internazionale bij Spartak Moskou pas in de 89ste minuut langszij, door Simeone. De Russen hadden in de 68ste minuut de leiding genomen door een afstandsschot van Tichonov. In het Arnold Schwarzenegger-stadion in Graz stond het veld onder water. Het duel tegen Real Madrid wordt vandaag gespeeld.

Galatasaray won thuis met 3-0 van Rosenborg Trondheim en is koploper in groep D. In groep E is de spanning het grootst. Arsenal reisde zonder Bergkamp en Overmars (blessure) naar de Oekraine en verloor met 3-1 bij Dinamo Kiev. Panathinaikos won door een doelpunt van Vokolos van RC Lens. De Grieken hebben zes punten, de drie andere ploegen vijf.