Vuurpijl spelbreker bij duel Fiorentina

De UEFA-Cupwedstrijd tussen Fiorentina en Grasshoppers is gisteravond na 45 minuten gestaakt, nadat een vanaf de tribunes gegooide vuurpijl de vierde official had verwond. De stand was op dat moment 2-1 in het voordeel van de Italianen. De getroffen Belgische UEFA-official Flament moest met verwondingen aan hals en knie in het ziekenhuis worden opgenomen.

Spelers van beide ploegen klaagden na afloop over pijn aan de oren. De vuurpijl werd gegooid op het moment dat de voetballers de kleedkamer opzochten voor de rust. De wedstrijd wordt vermoedelijk overgespeeld. Fiorentina had de eerste wedstrijd in Zurich met 2-0 gewonnen. Na eerdere problemen met de aanhang van de club uit Florence werd de wedstrijd van gisteren gespeeld in het zuidelijker gelegen Salerno.

Club Brugge schakelde VfB Stuttgart uit. In een tumultueuze wedstrijd sloegen de Belgen toe in de verlenging, 3-2. Het eerste duel was geeindigd in 1-1. De Cock zette de thuisploeg na een uur op voorsprong. Kort daarop werden twee spelers van Stuttgart uit het veld gestuurd, Thiam en Djordjevic. De beslissende treffer kwam in de 115de minuut op naam van Ilic.

Valencia werd als enige van de vijf Spaanse ploegen uitgeschakeld in het UEFA-bekertoernooi. Na de 0-0 in Engeland hield Liverpool de thuisploeg op 2-2. De treffers van McManaman en Berger gaven de doorslag. In de slotfase vielen drie rode kaarten, waaronder twee voor Liverpool (McManaman en Ince).

Leeds United, met de Nederlanders Molenaar en Hasselbaink in de basis, kwam op eigen veld niet langs AS Roma, 0-0. De Italianen hadden op eigen veld met 1-0 gewonnen, waardoor zij overwinteren in Europees verband. Roma speelde de tweede helft met tien man na een rode kaart voor middenvelder Wome. Aston Villa rekende zich rijk na de 1-0 zege bij Celta de Vigo, maar verloor gisteren voor eigen publiek met 3-1 van de Spaanse subtopper.

Celtic werd uitgeschakeld door FC Zurich. Op de 1-1 van twee weken geleden in Glasgow volgde gisteren een 4-2 overwinning voor thuisploeg Zurich. Ex-Feyenoorder Larsson was een van de doelpuntenmakers voor Celtic.