Volleybalsters naar tweede ronde na zege op Peru

De Nederlandse volleybalsters hebben zich op de tweede dag van het WK in Japan verzekerd van een plaats in de tweede ronde. Na de zege op Kenia won de ploeg van bondscoach Pierre Mathieu vanmorgen met 3-0 van het vooraf redelijk sterk ingeschatte Peru, 15-3, 15-6 en 16-14. Gastland Japan, morgen de derde tegenstander van Nederland, won met 3-0 van Kenia.

Uitblinkster aan Nederlandse kant was Elles Leferink, die met haar sprongservice vijf aces voor haar rekening nam. Alleen in de derde set kwam Peru tot enig verweer. De ploeg pakte bij de stand 8-7 voor het eerst een voorsprong. Nederland nam daarna het heft weer in handen en kreeg op 14-12 het eerste wedstrijdpunt. Peru kwam nog terug tot 14-14, maar Nederland won de partij op het vijfde machtpoint, 16-14. “We hebben vooral onze hoogte goed gebruikt', constateerde bondscoach Mathieu tevreden. (ANP)