Kopers vakantiehuisjes procederen tegen Spanje

Kopers van 'timesharing', het recht om enkele weken per jaar gebruik te maken van een vakantiehuisje, spannen een proces aan tegen de Spaanse staat. De 'timeshare'-kopers, die vaak spijt hebben van hun aankoop vinden dat Spanje strengere wetten moet maken tegen de agressieve verkopers.

Op de boulevards en de stranden van de Spaanse costa's of eilanden worden vakantiegangers aangesproken en gelokt naar een bijeenkomst. Daar vertellen de organisatoren over de voordelen van het gedeeld bezit van een luxe vakantiehuisje of -appartement maar over de nadelen wordt niets gezegd. De kopers voelen zich onder druk gezet om snel te beslissen. “Mensen kopen wat overhaast. Ze zijn in een weinig zakelijke stemming', aldus advocaat J. de Jong van Lier, oprichter van de Procesvereniging Timesharekopers. (ANP)