IJsbaan op de Dam

Op de Dam in Amsterdam wordt rond de eeuwwisseling mogelijk een ijsbaan aangelegd. Bruggetjes, koek- en zopietenten, sneeuw en ijs moeten de Dam samen met het paleis en de Nieuwe Kerk op de achtergrond omtoveren in de oud-Hollands landschap.

Dit is een van de concrete plannen van het Amsterdamse stadsbestuur voor een groot millenniumfeest. De gemeenteraad heeft hiervoor al een half miljoen gulden beschikbaar gesteld. Amsterdam wil tijdens de eeuwwisseling onderdeel zijn van een grote internationale televisie-uitzending van 24 uur. Dit spektakel, 2000 Today, zal 31 december 1999 en 1 januari 2000 vanuit vijftig landen worden uitgezonden. Het Amsterdamse stadsbestuur hecht veel waarde aan het meedoen aan dit festijn wegens de promotionele waarde in het buitenland.

Burgemeester Patijn vertelde de gemeenteraad gisteren dat nog niet zeker is wat er gaat gebeuren omdat de technische en financiele haalbaarheid van de ijsbaan onderzocht moet worden. Als de ijsbaan er komt, dan blijft die slechts een paar dagen liggen.