Hulplijn voor lijders hoofdpijn

Mensen met vragen over hoofdpijn kunnen voortaan de nationale hoofdpijnlijn bellen. Die kan mensen vertellen waar zij met hun klachten terecht kunnen en hun desgewenst een informatiepakket toesturen.

De hulplijn hoort tot het Voorlichtingsbureau hoofdpijn, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Migrainepatienten en een aantal artsen van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Het bureau geeft algemene informatie over hoofdpijn en hoopt dat patienten daardoor meer inzicht krijgen in hun klachten.

Nu krijgt de migrainevereniging vaak mensen aan de lijn die onzeker zijn over de aard en de ernst van hun klachten. Door die onzekerheid lopen zij vaak ten onrechte door met klachten die goed te behandelen zijn, of maken zij zich nodeloos ongerust.

Meer dan 70 procent van de Nederlandse bevolking heeft een of meerdere malen per jaar last van hoofdpijn, In 10 procent van de gevallen gaat het om migraine.

De hoofdpijnlijn is op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur te bereiken op 0800-0230611. (ANP)