Winstdaling voor Adidas-Salomon groep

Adidas-Salomon heeft de winst zien dalen met 271 miljoen mark (308 miljoen gulden) over de eerste negen maanden van het jaar. De Duitse producent van sportartikelen zei dat de winstval volgens verwachting was, maar voegde eraan toe dat een zwakke groei in het vierde kwartaal zou leiden tot een “aanzienlijk lagere' winst per aandeel over het gehele jaar.

In de winstdaling is rekening gehouden met een buitengewone voorziening van 723 miljoen mark voor de acquisitie van het Franse sportartikelenbedrijf Salomon eerder dit jaar. Exclusief de voorziening groeide de nettowinst met 2,5 procent tot 452 miljoen mark, vergeleken met 441 miljoen een jaar geleden. De omzet groeide met 50 procent tot een ongecorrigeerde 7,9 miljard mark vergeleken met 5,3 miljard mark een jaar eerder. (Redactie Economie)