Vestiging Saudi-Hollandi Bank in Beiroet

De Saudi-Hollandi Bank waarin ABN Amro een belang van 40 procent heeft opent vandaag een kantoor in de Libanese hoofdstad Beiroet. Het betreft de eerste buitenlandse vestiging van de bank. Verscheidene multinationale en regionaal actieve ondernemingen en financiele instellingen hebben kantoren in de Libanese hoofdstad gevestigd sinds het einde van de burgeroorlog die het land van 1975 tot 1990 in zijn greep hield aangemoedigd door het miljardenprogramma van de staat voor de wederopbouw.

“Libanon is gekozen voor deze eerste uitbreiding buiten het (Saoedische) Koninkrijk, in het licht van de zich uitbreidende relaties op handels- en sociaal gebied', aldus een verklaring van de Saudi Hollandi Bank. Directeur Herman Erbe zei dat de positieve vooruitzichten voor Libanon en het potentieel voor winstgevende zakenprojecten de belangrijkste drijfveer vormen voor het nieuwe kantoor in Beiroet. (AP)