Politie laat vechthonden afmaken

De politie van Heerlen is gisteren in de oostelijke mijnstreek een actie gestart tegen mensen die in het bezit zijn van pitbull-achtige honden.

Rechercheurs bezochten in totaal 26 woningen in de Heerlen, Brunssum en Onderbanken. Daarbij werden acht honden in beslag genomen. De dieren zullen op last van justitie worden afgemaakt. Aan de eigenaars die geen afstand van hun hond deden is in het kader van het snelrecht een dagvaarding uitgereikt.

Aanleiding voor de actie is dat de politie de afgelopen tijd een flinke toename van het aantal pitbull-terriers heeft geconstateerd. Volgens de politie voelen veel bewoners zich geintimideerd door hun eigenaren. Omdat ook pitbulls in natuurgebieden zijn gesignaleerd, vermoedt de politie dat veel honden worden ingezet bij het stropen van wild. Omdat het vooral om jonge honden gaat, gaat de politie er van uit dat er de laatste tijd weer illegaal wordt gefokt. Twee weken geleden werd in Amsterdam een meisje van vijf jaar doodgebeten door een hond van het ras mastino. Ook die hond is afgemaakt. (ANP)