KPN wil aantal telefoonaansluitingen verdubbelen

Telecombedrijf KPN wil naar het buitenland om het aantal telefoonaansluitingen binnen vijf jaar te verdubbelen. De onderneming denkt hierbij met name aan Slowakije, Slovenie en Bulgarije. KPN heeft nu in Nederland ongeveer negen miljoen telefoonaansluitingen. De voormalige monopolist krijgt echter te maken met steeds meer kapers op de kust. “Nu we in eigen land concurrentie hebben gekregen en dus per definitie marktaandeel gaan verliezen, komt het er des te meer op aan onze markt buiten de landsgrenzen te vergroten', zegt M. Pieters van KPN International in bedrijfsmagazine KPN Nu.

Het bedrijf zegt alleen aan landen te denken waar een combinatie tussen vast en mobiel telefoneren mogelijk is, zoals Bulgarije. Roemenie en Polen heeft het concern niet op zijn verlanglijstje staan. “Polen? Is te groot. Roemenie? Blijkt niet vertrouwenwekkend. De economie moet stabiel zijn en de zaak voor ons te behappen', aldus Pieters. (ANP)