Hyundai wil bedrijvenpark bouwen in Noord-Korea

Het Zuid-Koreaanse concern Hyundai wil in Noord-Korea een bedrijvenpark aanleggen. Ook is de industriele groep van plan een autofabriek en een warmtekrachtcentrale te bouwen. Hyundai-topman Chung Mong Hun heeft de plannen tijdens een vijfdaagse reis voorgelegd aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il.

De Zuid-Koreaanse president Kim Dae Jung verklaarde gisteren te hopen dat deze zakelijke betrekkingen tot betere relaties tussen beide landen zullen leiden, aldus het Japanse persbureau Kyodo.

Het bezoek van Hyundai wordt in Seoel gezien als een bewijs voor de voorzichtige toenadering die de Noord-Koreaanse leider met zijn zuiderburen nastreeft. Hyundai denkt dat vooral de lagere lonen daar bedrijven zullen aantrekken. Verder legt de onderneming een toeristische trekpleister aan in de Kumgang-gebergte. (ANP)