ASM International in het rood

ASM International is in het rood beland. In het derde kwartaal van dit jaar moest de producent van apparatuur voor de halfgeleiderindustrie een nettoverlies incasseren van 5,4 miljoen gulden. In het derde kwartaal van het afgelopen jaar was nog sprake van een nettowinst van 7,3 miljoen. Over de eerste negen maanden daalde de nettowinst met 61 procent tot 5,1 miljoen gulden. De onderneming had begin oktober al laten weten dat de omzet sterk zou achterblijven bij die van vorig jaar. ASMI schrijft de negatieve omslag van zijn resultaten dan ook toe aan de grote achteruitgang van de omzet, die in het derde kwartaal met 27 procent verminderde tot 135,4 miljoen gulden. Dat de omzet zo hard achteruitging kwam door vertraging in de leveringen als gevolg van slechte marktomstandigheden en door druk op de prijzen. (ANP)