Vrienden slaan slag op transfermarkt

Succes hebben ze nooit echt gekend, maar toch houden de zaalvoetballers van Eemnes 10 het al achttien jaar met elkaar uit. Ze zijn dan ook meer dan zo maar een voetbalteam, zegt Louis Bogaers (37). “We zijn ook en vooral een vriendenclub.'

Ze kennen elkaar van de middelbare school of cafe 't Bonte Paard in Laren, Noord-Holland. Met z'n zevenen werden ze destijds lid van Red Stars, een door leerlingen van Laar & Berg opgerichte club. Tot twee jaar terug speelden de vrienden voor Red Stars, inmiddels een heel kleine club. Dat betekende dat de nodige rompslomp ook op hun schouders kwam. Zo moest er bijvoorbeeld een afgevaardigde naar bondsvergaderingen van de KNVB en moest Red Stars scheidsrechters leveren. “Allemaal heel billijk, maar voor zo'n klein clubje nauwelijks te doen', zegt Bogaers. En dus werd het hele team lid van het veel grotere Eemnes.

Dit seizoen is de ploeg voor het eerst in al die jaren uitgebreid met een nieuwe speler. Dat was nodig, omdat het steeds vaker gebeurde dat een of twee jongens niet konden door onregelmatige werktijden. Daarnaast begonnen blessures de kop op te steken. “De leeftijd, he', lacht Bogaers

Gelukkig voor Eemnes 10 heeft het team “toegeslagen op de transfermarkt'. De nieuwe speler - veertiger Johan van Aken - is volgens zijn ploeggenoten een wereldvoetballer. Daardoor draait de formatie voor het eerst in het bestaan mee in de hoogste regionen van de reserve-klasse.

“Dat is ook weleens leuk', vindt Bogaers. “Maar het plezier blijft voorop staan.' Hoe ze het trouwens al zo lang uithouden met elkaar? Heel simpel: “Niemand van ons zeikt of zeurt, niemand is een betweter. Dan houd je het lang met elkaar vol.'

    • Paul de Lange