Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Of wij Amsterdammers boos zijn omdat de finale van het EK 2000 aan De Kuip is gegeven? Ik dacht het niet. Integendeel. Wij voetbalminnaars vinden dat zo'n finale in een echt stadion op een echte grasmat gespeeld moet worden en dan kom je vanzelf in De Kuip terecht. Willem van Hanegem inspireerde zijn spelers dit weekend met de tekst Jullie spelen in het mooiste stadion van de wereld, dus....

Onze wethouder Harry Groen dacht dat het misschien kwam omdat hij met de mensen van Euro 2000 naar de Febo was geweest, maar Harry weet wel beter. En wij allemaal weten het. De Arena is gewoon een hele grote mislukking. Sowieso grastechnisch, maar ook qua sfeer en ambiance. Wat we met die plaggenhut moeten doen? Afbreken. Weg ermee. Dat is wel duur maar sommige dingen moet je groot zien. Wat niet gaat dat gaat niet. Wat dat betreft kan Ajax een voorbeeld nemen aan Brian Laudrup. Brian heeft getekend bij Chelsea, maar hij heeft geen zin meer. Hij heeft heimwee is uitgevoetbald en wil met zijn vrienden lachen en kaarten. Dus wat doet hij? Hij nokt. Chelsea kan hoog en laag springen, maar Brian is klaar. Ondanks zijn salaris van 230.000 gulden per week. Dat is een groot gebaar. Niks geld. Geluk! Dus wat moet Ajax doen? Een lekker leuk gezellig gewoon dakloos Amsterdams Johan Cruijff-stadion bouwen. Niks meer en niks minder. Dan mogen wij volgende keer ook weer meedoen.

    • Youp van ’t Hek