Ring komt dit jaar niet uit de rode cijfers

Omzet en resultaat van automatiseerder Ring zullen dit jaar achterblijven bij de eerder uitgesproken verwachtingen. De voorspelling dat het bedrijf in het vierde kwartaal van dit jaar quitte zou spelen wordt niet waargemaakt.

Als voornaamste reden noemt het bedrijf vertraging in het uitkomen van nieuwe software en tegenvallende prestaties in de Verenigde Staten. Voor de regio Noord-Amerika heeft Ring inmiddels een nieuwe verkoopmanager benoemd.

“We hadden verwacht al verder te zijn met de ontwikkeling van de voor Ring belangrijke Amerikaanse markt. Met de nieuwe, meer ervaren manager zijn wij ervan overtuigd dat de verkopen nu ook in deze regio spoedig op gang komen', aldus directeur J. Bruggeman in een persverklaring.

Ring denkt dat het in de loop van volgend jaar wel winst gaat maken. De omzet over het derde kwartaal is uitgekomen op 2,1 miljoen gulden. De omzet over de eerste negen maanden bedraagt 4,3 miljoen gulden.

In augustus maakte het bedrijf een verlies van 4,5 miljoen gulden over het eerste half jaar bekend. Over 1997 leed Ring een verlies van 6 miljoen gulden.

Ring heeft een notering op de beurs voor jonge, snelgroeiende bedrijven, de NMAX. In het fonds werd vanochtend niet gehandeld.